Ladies Scottish Open

Årets tre majorvinnare återkommer till Skottland för 2018-års Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open på Gullane Golf Club som spelas mellan  26-29 juli. 2018 års vinnare av ANA Inspiration Pernilla Lindberg, Women´s Open Championship Ariya Jutanugarn och KPMG Women´s PGA Championship Sung Hyun Park, ingår i det stjärnspäckade startfältet!

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

GodDryck

GodDryck-No-3-e1530211870837
Nu lanseras GodDryck No 3 som är gjord på svenska äpplen – kallpressade på gammaldags maner, med en metod för kolsyrning hämtad från Normandie. Sverige är verkligen ett äppelland i världsklass och detta är GodDrycks fortsättning på sin serie alkoholfria premiumdrycker med en mousserande äppelmust. Finns att köpa i bland annat Cajsa Wargs butiker.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Omtanke à la Västkusten

Marstrand-Havshotell-exteriorUtlandsresor i all ära – men det finns gott om guldkorn i vårt eget land också. Marstrands Havshotell ligger på den yttersta kajen innan havet tar över. Här finner du avkopplande boende, fantastisk mat och ett salt spa. Med andra ord ett hotell att uppleva. Om du lyckas ta fokus från den bohuslänska skärgården och lyckas slita dig från de sköna utomhuskällorna och bastuflotten i hamnen, väntar en riktig golfjuvel en kort bit bort. Lycke GK – en rolig och varierad parkbana med seasidekaraktär med självaste Helen Alfredsson som ambassadör. Det havsnära läget borgar för bra finish och en lång säsong.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Le Specs

9324976161666_001_WjjImZ2.width-700
Ett par solglasögon som du kan böja och sätta dig på utan att de går sönder låter för bra för att vara sant. Men det är precis vad du kan göra med Le Specs nya brillor. Att de heter Le Tough är inte en tillfällighet; de är så pass flexibla att du kan böja dem i princip hur du vill utan att de går sönder. Hemligheten är polythermide, vilket är ett mycket värmetåligt och lätt material som ger den här superflexibla egenskapen. Därtill är de både sjukt sköna, lätta – och snygga. Finns som modellerna Master Tamers och Swizzle som båda har 100 % UV-skydd.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Valet av wedgar…

tjejgolf
…är viktigt, eftersom så många av dina slag under en rond sker kring greenen. Därför kan det vara värt att lägga energi på att välja rätt. Vi frågade Axel Engelberth, på Dormy Golf Barkarby om vad man bör tänka på:

Det första man bör göra när man väljer wedgar är att ta reda på loftet på din pitchingwedge. Det är inget du behöver kunna själv, utan du kan helt enkelt gå till ditt golfvaruhus eller pro och fråga. Det är nämligen viktigt att känna till, eftersom man gärna vill ha ett jämnt avstånd mellan alla wedgar och ett loftspann på cirka 5 grader mellan varje wedge är att föredra, för att ha klubbor till alla olika användningsområden. Bounce är nästa punkt. Där vill man välja bounce efter ens sving och även var man ska använda wegden. Slår man ner mycket på bollen och tar mycket torv så kan man gå upp i bounce och tvärtom. När man väljer sandwedge är det bra med lite extra bounce så man inte gräver ner klubban i sanden. Skaften i wedgar för damer är bra om det är ungefär samma vikt och flex som de vanliga järnklubborna.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer