Värme – check!


Nu när temperaturen sjunker kan ett bra underställ hjälpa till att göra golfrundan behagligare. Men vad ska man tänka på när det gäller material? Ull- och syntetunderställ håller dig varm och komfortabel även när du svettas och det är kallt, som vid skidåkning, löpning och golf. Ett märke som är proffs på dessa plagg är Kari Traa som vi intervjuade i detta nummer. Vi frågade då bland annat om: När ska man välja ull och när är syntet bäst?

– Olika material har olika fördelar. En bra grundregel att utgå ifrån är att ju intensivare träning du ska utföra, desto mer syntetiskt material ska du välja. Ull absorberar svett när det sitter närmst huden, och kan faktiskt absorbera 30% av sin egen vikt. Trots att ull blir blött så värmer det, när ull drar till sig fukt skapas en reaktion som friger värme. Eftersom ullunderställ inte transporterar fukt lika bra som syntet, är syntet att föredra om du ska träna i högt tempo och svettas mycket. Du kan också välja en blandning av ull och syntet, ullen bidrar då med sina goda, värmande egenskaper medan det syntetiska materialet ökar fukttransporten.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Solheim Cup!

Solheim Cup på Gleneagles går nu av stapeln. USA har vunnit de två senaste matcherna och Europa är därmed på jakt efter sin första seger sedan 2013. Om de kommer att vinna eller inte återstår att se, om man ser till världsranking är USA storfavoriter. Men som alltid i lagtävlingar är det inte alltid siffran intill namnet som är det viktigaste utan hur väl man fungerar tillsammans. I tävlingen deltar två svenskor; Anna Nordqvist och Caroline Hedwall. Följ live-scoren här.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Sunny side up

Minnen att plocka fram när höstdimman slår till. Anfi Tauro Golf en oförglömlig upplevelse med en fantastisk utsikt över Atlanten och bergen vid Taurodalen. Här har designern Robert Von Hagge låtit banan formas med naturen och banan är den enda på sydkusten som bjuder på både berg och hav under samma rond. Har ni inte varit här så anses bästa perioden vara november–december och maj.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Boktips!

Fick ett spännande boktips från en läsare häromdagen som vi gärna sprider vidare. Igor Ardoris (som ibland skriver för oss) är en av personerna bakom boken som handlar om hur hjärnan styr kroppen. De flesta av oss vet att vi behöver ta ett aktivt ansvar för vår fysiska träning men minst lika viktigt är att vi även behöver träna vår hjärna och våra mentala förmågor.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

PING Junior Solheim Cup

USA leder med tre poäng, 7 ½ mot 4 ½ mot Europa i PING Junior Solheim Cup inför dagens avslutande 12 singelmatcher som spelas på King´s Course, Gleneagles i Skottland.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer