Dagens kontor


Efter några intensiva dagar på resande fot väntar en vecka med saker som inte hinns med när man är på språng. Som exempelvis att planera våriga outfits för en pressfotografering plus vår intervju till nästa nummer. En person med lång erfarenhet från ledande positioner inom kommunikation och marknadsföring och numera även nytillträtt styrelseledamot i en av våra mest kända sportkedjor. Mer om det senare. Missa inte Göran Söderqvists intervju med vårt senaste stjärnskott Linnea Ström. Hon inledde igår starkt i veckans LPGA Tour-tävling, Bank of Hope Founders Cup. i Phoenix, Arizona på 69 slag. Till sist; tusen tack för all positiv feedback på vårt nya nummer som ligger ute nu. 

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Mental styrka

Tänk om du kunde vara mentalt stark på golfbanan, oavsett hur du spelar! Vi bad den prisbelönta coachen Olof Röhlander att lista några viktiga korta punkter och här kommer den sista punkten i vår serie ”De fyra byggklossarna för mental styrka på golfbanan” som gått hos oss. Mental förberedelse genom visualisering: Inför en runda går du noggrant igenom vad som ska göras och hur det ska gå till. Sedan är det upp till dig att vid varje ledig stund gå igenom olika tänkbara scenarior i ditt eget huvud. Se en film framför dig där det blir som du tänkt dig oavsett vad som händer. Vad du gör är att du i förväg programmerar in hur du ska agera så att det sitter även när du är under hård press. Lägg förslagsvis 70 % av tiden på att se hur det blir som du tänkt dig och resterande tid på att se framför dig hur du löser olika tänkbara komplikationer på vägen på bästa sätt.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Inspiration

Bästa energigivande tricket när man betar av kontorstid. Är ni nyfikna på Cypern så kika in på Aphrodite Hills Resort Här vill man ju gärna starta sitt morgonkaffe innan man slår ut. Vi skrev om detta resmål i det här numret. Love it.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Svepet


Då var det dags igen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste inom golf-/resebranschen. Nääs Fabriker ligger ju som ni vet intill Öijared Resort och den 26 mars gästas Nääs av Sandra Tavares da Silva som är en av Portugals mest kända vinprofiler. Läs hela programmet
här. Nu lanserar Apollo ”Live a little”-resor där du bokar en överraskningsresa. Du vet alltså inte vart du kommer landa. Det enda du kan styra är vilken vecka du vill åka och att den måste bokas 35 dagar innan avgång. Betalar du 2 000 kronor kan du hamna var som helst inom Apollos ordinarie utbud, betalar man istället 3 000 kronor kan man vara säker på att man får spendera sina nätter på ett hotell med minst fyra stjärnor. För första gången någonsin, kommer Titleist Pro V1 och Pro V1x golfbollar i en annan färg än vit. Hög optisk gul! Så nu kan golfare som väljer det lilla extra vad gäller avstånd och följsamhet köpa dessa. Yoga och golf är en perfekt kombination och ett märke som tagit fram en superskön linje är Filippa K som ju är synonymt med skandinavisk minimalism med klassiska plagg i hög kvalitet. Märkets träningskläder är inget undantag. Filippa K Soft Sport är snyggt, enkelt och stilrent. Kollektionen är utvecklad för lågintensiv träning som yoga och pilates. Färgskalans grund är fortfarande typisk för Filippa K, med en bas av grått, vitt och marinblått.  Ni missar väl inte vårt erbjudande om att få tidningen bekvämt hem i brevlådan? För 79 kr får ni 2 nummer. Mejla här (Gäller fram till den 17/4)

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Checklist!


Den roligaste to-do-listan av dem alla är att knåpa ihop vilka banor man vill hinna med under året. På vår lista står Real Club de Golf de Las Palmas. En riktigt anrik golfklubb som bildades redan 1891 och som inte bara är Spaniens utan även en av Europas äldsta golfklubbar utanför de brittiska öarna. Banan ligger uppe i bergen ovanför Las Palmas. Här hittar ni mer info.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer