Nu tar vi semester


Nu saktar vi in en smula och kommer inte att uppdateras hemsidan lika frekvent fram till mitten på nästa vecka. Vi önskar alla läsare en härlig sommar!

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Sommartävling

Nu startar vi vår årliga fototävling där du kan vinna finfina priser. Passa på att fånga ögonblicket på golfbanan och mejla den till oss fram till den 15 augusti. Vi publicerar det vinnande bidraget i vårt nummer ute den 4 september.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Nyfiken på…

I den här marsutgåvan 2016 hade vi en lång intervju med Annica Rantala, som då jobbade som chefsdesigner på Röhnisch – en märke som utvecklats stort och blivit en stilbildande aktör när det gäller färg och funktion på golfbanan. Röhnisch är ett svenskt varumärke som grundades i mitten på 1900-talet av Sveriges första SM-mästare i gymnastik, Hellmut Röhnisch tillika Margareta Röhnisch man. Margareta var även hon gymnast och deltagare i Svenska truppen vid OS 1936. Märket gjorde initialt redskap för gymnastik men sortimentet kom sedan att omfatta även gymnastikkläder. Idag innefattar det också yoga- och löparkläder. Vill ni se mer av deras golfkollektion för 2020, så hittar ni den här.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Följtips

De som når världstoppen idag har jobbat hårt under lång tid för att komma dit. Det Svenska landslaget är indelat i fyra kategorier; dam, herr, flick- och pojklandslag. Ett stjärnskott som är med är Julia Engström som vi hade en uppskattad intervju med i förra utgåvan. Vill ni ha koll på laget så kika in och följ dem på @Swedish Golf Team.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer

Svepet

Första veckan i juli och det har blivit dags för en summering av de senaste nyhetsflödet. Cleveland lanserar nu sin senaste wedgemodell, RTX ZipCore – som utseendemässigt ser nästan lika klassisk ut som företagets ikoniska 588, men på insidan är den annorlunda. Materialet är fyra gånger lättare än det mjuka stål den ersätter. Det har gjort det möjligt att ompositionera huvudets vikt i olika riktningar, och därmed justerades tyngdpunkterna.

Golf från halv fyra på morgonen till sena kvällen skulle nog de flesta tycka är mastigt. Igår gick kanske årets extremaste golftävling av stapeln på Stockholms golfklubb i Danderyd: Ahlsell Flag100. Deltagarna ska spela 100 hål på en och samma dag. Hittills har runt 50 deltagare nappat på utmaningen och anmält sig men enda kvinnan är 19-åriga Ebba Wallensteen från Skarpäng i Täby, som spelar för Djursholms Golfklubb. Hur det gick, gå in och kika här.

Intresset för golfcamping ökar och som en följd utökar många golfklubbar antalet ställplatser för att möta efterfrågan.  I juni genomfördes en undersökning bland svenska golfare med fokus på golfcamping. 4731  besvarade enkäten och 40% av de tillfrågade berättade att de har erfarenhet av golfcamping. Av dessa hade 15% golfcampat en gång, 40% hade golfcampat mellan två och fem gånger, 28% mellan 6 och 20 gånger och 17% hade golfcampat mer än 20 gånger. Dessutom visade undersökningen att 27% svarade att de i år kommer att golfcampa och att 35% ännu inte hade bestämt sig. 80%  utgår från de banor de vill spela under semestern när de planerar rutten för sin golfcampingsemester. När det gäller val av golfbana är priset den viktigaste parametern, 54% uppger att banan ska vara prisvärd. 36%  väljer banorna utefter hur bra ställplatserna är där och 6% vill ha nära till första tee. Husbil är mest populärt. Mer än hälften av golfcamparna använder husbil. Knappt en fjärdedel föredrar husvagn och 3 procent tar sig fram med årets uppstickare – båt.

Publicerat i Lifestylegolf magazine | Stängt för kommentarer