Balans & Styrka


En golfsving är en rörelse som rör sig i alla riktningar. Det gör att kroppen måste vara stark, balanserad och uthållig. Här kommer ett tips på yogapositionen ”Trädet” som bygger några av de bitarna.

Gör så här: Stå med fötterna intill varandra. Lägg över vikten på vänster ben, låt tårna riktas rakt fram och känn efter så att hela fotsulan får kontakt med underlaget. ”Slå rot” ned genom fotsulan, så att du står stadigt på vänster fot. Lyft upp den ena foten till insidan av låret – under eller ovanför knät, men inte direkt mot knät. Om du placerar foten över knät så pressar du foten och benet mot varandra. Då hamnar du närmare kroppens mittlinje, vilket ger bra stabilitet. Böj lätt på ståbenet, så att du undviker att översträcka knät. Sträck upp armarna och pressa handflatorna mot varandra över huvu­det. Håll dig kvar i samma ställning under 3–5 andetag, och fokusera på att andas lugnt under hela övningen. Upprepa med motsatt sida.

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.