Bollval

greenUtbudet av golfbollar är enormt. Så hur ska du egentligen veta vilken som passar för just dig? Vi bad Axel Engelberth, testcenterexpert på Dormy i Barkarby, välja ut de 3 bästa modellerna som lämpar sig för kvinnor. Mycket beror givetvis på hur duktig spelare du är och hur din svinghastighet ser ut och det sista kan ju vara svårt att veta men det hjälper butiken till med. Så här ser Axels bollval ut:

Callaway Supersoft – Bra boll för spelare med lite lägre svinghastighet. Har bara 35 i kompression, vilket bidrar till att skapa en mjuk känsla både vid långa slag och i närspelet. Det uppdaterade dimplemönstret på skalet bidrar till att skapa en längre bollflykt och själva skalet har också förbättras för att skapa mer kontroll runt greenerna.

Srixon AD333 – Populär boll som har utvecklats ännu mer. Modellen har skapats för spelaren som kräver mycket prestanda i en tålig boll och det är bland annat därför den har försetts med samma typ av skal som Srixons tourbollar. Hittar ändå rätt i balansen mellan längd och mjuk känsla.

Wilson Dx3 urethane – Har du kommit lite längre med din golf och söker prestandan i en riktigt bra boll? Men vill ändå ha en mjukare känsla i både det långa spelet och slagen krig green? Med den här bollen kan du faktiskt få det bästa av båda världar. Bollens kompression är bara 55 och tillsammans med det högpresterande uretanskalet skapar detta unika egenskaper.

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.