Hotellvanor

amsterdam
Att bo på hotell är fortfarande den vanligaste boendeformen framför andra när svensken är på semester. Och när vi väljer hotell väljer vi oftast fyrstjärnigt. Även om Airbnb och andra alternativa boenden slagit stort de senaste åren är det fortfarande hotellen som får de flesta bokningarna. Det visar en undersökning som hotell- och resesöksajten Momondo.se har tagit fram där man undersökt vanorna på resan. Svenskarna föredrar hotell, hela 61 procent svarar att de väljer det framför andra boendealternativ när de ska ut och resa – där läget, närhet till aktiviteter samt tillgång till wifi är viktigare än prislappen. Vad gäller hotellstandard, är det återigen kvalitet och inte priset som styr. De flesta (42 procent) föredrar fyrstjärniga hotell, följt av tre stjärnor med 32 procent, medan 16 procent vill unna sig en vistelse på ett femstjärnigt hotell.

– Vi spenderar generellt sett gärna pengar och unnar oss när det kommer till semester, och det gäller även när det kommer till valet av hotell. Bekvämlighet går före prislappen säger Carl Sundberg, svensk talesperson för Momondo.

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.