Inblick

IMG_0289Vi fick en intervju med Mette Picaut som brinner för ekologisk hudvård. Hon skapade sitt eget hudvårdsmärke som föddes av en slump under en mammaledighet. I dag är M Picaut Skincare ett av de mest prisade salongsmärkena på marknaden. All produktion sker i Dalarna med grön el, helt utan tester på djur och med i huvudsak veganska ingredienser. Men att förena ekologiska ingredienser med ett modernt tänk och skapa en lyxig känsla är en utmaning, säger Mette, som samtidigt är stolt över att hon har skapat sig en plattform som företagare där hon kan få ut sitt stora behov av att utveckla olika saker med alla de processteg det innebär. Att ha en ”we work a little harder”-attityd är inte så dumt. Och nog får man säga att det varit värt allt arbete. Resultatet för M Picaut Skincare har blivit både branschpriser och hyllningar till produkterna sedan lanseringen. Så sent som i mars blev märket storvinnare på brittiska Beauty Shortlist Awards 2018 där de tog hem fem priser, bland annat priset som ”Bästa skandinaviska hudvårdsmärke 2018”. Vad är då hemligheten bakom succén?

– Att jag är helt dedikerad till att hitta de bästa ingredienserna. Det låter kanske banalt men det genomsyrar allt jag gör med M Picaut. Jag blir aldrig nöjd. Hudvård i dag handlar mer om upplevelse, innehåll och attityd jämfört med tidigare och det brinner jag för. Produkterna ska både ge upplevelse och effekt och vara enkla att förstå och använda, samtidigt som de är producerade med omtanke om både människor och miljö. Företagets filosofi är lika enkel som självklar: ”Jag tror på ”Less is More” när det kommer till hudvårdsprodukter. Naturen erbjuder det mesta som behövs. M Picauts ingredienser kommer från odlingar där det är rent och enkelt att välja ingredienser och där odlaren har omsorg om plantor och miljön. Att välja mjukt kakaosmör istället för syntetiska ingredienser är en självklarhet.”

Ni hittar hela intervjun i vårt nummer ute den 3 maj som ni kan köpa HÄR Pris 57 kr. Läs mer hennes sortiment HÄR samt kan varmt rekommendera ”prova-på-kitet” som passar alla hudtyper och är perfekt att ha med på resan. Ni hittar den HÄR

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.