Läsarfråga…

golfdam
Vi får in en del frågor till redaktionen och vi ställde denna vidare till Anna Dahlberg-Söderström som jobbar som golftränare på Karlstad Golfklubb.
Tips på hur man får längre fairwayslag? Det är flera parametrar som påverkar slaglängd, oavsett vilken klubba det handlar om. Hur bra du är på att träffa golfbollen, infallsvinkeln som klubban har när den är på väg mot bollen, svingrörelsen och svinghastigheten är några exempel. Golf är precis som med allt annat i livet, ”du blir bra på det du tränar på”. En bra start är att börja med att spraya lite torrschampoo på ditt klubblad och registrera var på träffytan du träffar. Bra träffar ger längd i slagen. Du kan även träna på att svinga klubban så fort du kan. Jag har nyligen genomfört en studie tillsammans med två andra golftränare som handlar om svinghastighet för golfspelare där resultatet visar att golfspelare som tränar på att svinga golfklubban så fort de kan kommer att slå längre, om de fortfarande klarar av att träffa bollen bra. Torrschampoo hittar du i en vanlig mataffär

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.