Mjuka upp…

ÖvningSnart startar säsongen och det är dags att börja fundera över vad du kan göra för att se till att du är väl förberedd när banorna öppnar i vår. Nu är det bästa perioden att förbättra din rörlighet och göra tekniska förändringar för att sving- och puttrörelsen ska sitta till säsongstarten. Här kommer tips på några rotationsövningar att mjuka upp med.

Rotationsövning 1: Lägg en klubba på axlarna och korsa händerna ovanpå. Rotera i baksvingen så att axlarna är 90 grader. Höfterna följer med. Har du rätt axelplan pekar klubban ner mot den förlängda boll- och mållinjen.

Rotationsövning 2: Håll i en medicinboll med båda händerna och ställ dig i golfuppställning ca 3 meter från en vägg. Rotera bakåt och sedan framåt och kasta medicinbollen in i väggen ca en meter ovanför golvet.

Rotationsövning 3: Ställ dig i golfuppställning och dra tillbaka höger ben (högerspelare) ca 2 dm. Det hjälper dig att rotera rätt utan att glida iväg med underkroppen i baksvingen.

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.