Puttern – tänk på detta!

putter
Det finns mycket att fundera över när du väljer putter. Det är också den klubban som används mest under en golfrunda, faktiskt lite drygt 40%. Här reder Axel Engelberth, expert på Dormy, ut vad som är viktigast att tänka på innan du slår till. När det gäller damer så kan man generellt se ett problem i många bagar – och det handlar om att puttern är för lång. Det kan bero på att en del damer har övertagit någon gammal putter som tidigare har använts av en man, eller att de helt enkelt har köpt en putter av standardlängd för män. Gör inte det misstaget! En för lång putter leder till en mer instabil rörelse och en dålig teknik, som gör att du förlorar slag helt i onödan.

Men hur ska man då tänka? Valet av putter handlar extremt mycket om känsla. Klubbans tekniska egenskaper är faktiskt av underordnad betydelse så länge det känns rätt och du hittar en putter som du gillar och som du tycker att det är lätt att ta ut rätt sikte med och som har ett grepp som känns skönt. Generellt brukar man säga att putters med lite större huvuden med mer linjer och liknande är lite mer förlåtande och lättare att sikta med och presterar lite bättre på kortare puttar, med smäckrare varianter kan vara lättare att hantera på längre avstånd. Men lägg tid på att välja rätt längd på puttern. Kolla av hur den lägger sig på marken så den inte vilar för mycket mot hälen eller tån. När det kommer till greppet brukar många dra nytta av lite större grepp för att minska händernas rörelser och man får en lite mer stabil rörelse.

Vilka modeller passar bäst för damer då? När det gäller putters är det ingen skillnad alls på designen, utan allt handlar om att välja rätt längd – på den modell som du tycker om allra mest. Känner du dig det minsta osäker på vad som är rätt så kan du alltid prata med någon av oss i varuhuset.

Detta inlägg är publicerat i Lifestylegolf magazine. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.