Villa Juli

För många förblir drömmen om ett liv utomlands bara en dröm. För andra blir den verklighet. Lisa och Niclas har aldrig ångrat att de tog steget och lämnade Sverige för att öppna ett eget Bed & Breakfast i Spéracèdes. Bara namnet framkallar bilden av en idyll från en svunnen tid. Och den verkliga platsen ser precis ut som alla föreställningar man kan tänkas ha om en fransk by i södra Frankrike. Men så befinner vi oss också i hjärtat av det mytomspunna Provence, långt ifrån Rivierans hets och prål. Den sömniga byn med det poetiskt klingande namnet har en makalös utsikt över en trakt där det finns utrymme att andas och landa. Hela familjen bor i en privat del av det stora huset. Från de sju gästrummen och den stora matsalen med terrass har man en fantastisk utsikt över dalen och Medelhavet i fjärran. Förutom den dagliga hotelldriften finns en stor trädgård med 17 olivträd som också måste skötas om.

– Varje dag är annorlunda och det är därför vi älskar den här livsstilen. Det är sällan lugnt och det är ju bra för oss och verksamheten att det är full fart. Vi jobbar varje dag förutom söndagar. Annars är vi nog som vilken annan barnfamilj som helst. Våra barn går i skolan i byn bara fem minuter bort, summerar Lisa sin vardag.

Provence är ett paradis för golfspelare. I trakterna runt Villa Juli finns många fina golfbanor av hög kvalitet. Golf du Clauz Amic i parfymstaden Grasse med 18 hål är den närmaste. Ytterligare en bit bort ligger 27-hålsanläggningen Golf de Saint Donat, andra favoriter är Opio Valbonne med sin originella layout och La Grande Bastide som räknas som en av traktens bästa banor med en makalös utsikt över dalgången.